Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"I´m normal outside...He´s evil inside...I´m Dr Jekyll and he´s Mr Hyde" "Two for the price of one" (THE DAMNED)


MR HYDE




du står frusen
men lycklig
på handlarens trapp
vad är det
du försökte
att springa ikapp?
eller kanske
försökte
springa ifrån?
är det såren
du vårdat
som din
egen son?



du är proffs på dig själv nu
kan dig utan och innan
dina misslyckanden
och din kamp emot kvinnan
har du kommit nån vart
i din envetna kamp?
eller blev allting svart
när allt låstes i kramp?

du har forskat, studerat
och skrivit och känt
tumlat runt ibland känslor
samlat brev som du bränt
nu när nordanvind blåser
i en tyst monarki
faller choser och poser
som du gömde dig i

så du står där med din papperslapp
i högsta hugg
medan pojken i dig spjuveraktigt
ler i mjugg
när nu sanningen från himmelen
fått bli din guide
har du också konfronterats med
din mr hyde

LARZ GUSTAFSSON 080216






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-25 09:27



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Mycket bra fångat, fullt av insikter ...
2008-07-26

  Kalle.O
Han är sannerligen inte lätt att tas med(Har nämligen också en Mr Hyde att brottas med)
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP