Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INFALLSVINKEL


det räcker med en infallsvinkel
det räcker med en liten skymt
en väldoft i ett träsk som stinker
när hela livet verkar grymt
det finns en underbar förbidan
det finns en tillit inifrån
jag lämnar kniven kvar i slidan
mitt liv är inget sparbanksrån

en dag kom en irakisk kvinna
hon undrade var havet fanns
hon kanske gick och dränkte sig
hon kanske gav sitt liv en chans
jag tror att vi är nära slutet
allt pekar i den riktningen
men blir mitt perspektiv förskjutet
vem svarar för besiktningen?

från kyla genom märg och ben
till solskensdag med fågelsång
i växlingar och skiftningar
för sådan är ju livets gång
vi möts, vi skiljs
vi går en stund
på denna gröna jorden
en dag så ska jag bryta upp
för gott från sköna norden

LARZ GUSTAFSSON 080217






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-25 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP