Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pUnK

det finns en ensamhet
som inte kan beskrivas
och mörka moln som aldrig
nånsin kan fördrivas
sorgearbetet får bli konst
som tappert ropar
där andra sorgsna möter upp
i svarta hopar
det finns en hjärtats gråt
som bara Gud kan höra
man kommer till en punkt
där inget mer kan göras
från morgonen och hela dagen
fram till kvällen
behärskar mörker hela
isoleringscellen
på torget skrattas det
åt alla muntrationer
men jag vill stämma upp
helt annorlunda toner
mot all ytliga spektakel
all teater
mot diktaturanhängare
och demokrater
en nihilistisk kampsång
från en verkligt sjunken
långt mera aggressiv
än 77 och punken

LARZ GUSTAFSSON

080626

Stortorget, Gävle, förmiddag

Gävle är en störd stad.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-26 13:45



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Starka känslor och ett tungmod som nästan går att ta på i kombination av en kämparglöd som inte tänker låta sig tystas..
2008-07-27

  Teresia Ridell
Gillar det sorgsna, vemodiga i denna. Känner igen tyngden som inte går att dela eller "leka" bort.
2008-07-26

  Neal
Lyssnar på clash I fought the law, hmm bra dikt !
2008-07-26

    ej medlem längre
Diggar denna som fan !
2008-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP