Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SPRÅK

ockupationsmaktens språk
avskräcker och distanserar
det finns så känsliga stråk
som just det språket tangerar
men när en människa ler
bryter hon ned barriärer
de taggtrådsstängsel som byggts
av något lands militärer
smälter som vore de vax
ett kabinett står i lågor
glömd är all misstänksamhet
alla politiska frågor
nej, jag är inte naiv
men jag har sett detta hända
det finns en anknytningspunkt
även för barn som är brända

LARZ GUSTAFSSON
27/7 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-27 12:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är pacifist och förbli pacifist.
Live with it.
2008-07-27

  Sideshow Bob
Jag vet inte,
men jag tror mer och mer att man bör ha upplevt både krig och fred för att tala om det.

Pacifister ger ingen rättvis bild av brinnande städer.
2008-07-27

  Larz Gustafsson VIP
Nej, jag tror inte att vi kan förbättra världen.
Men jag tror på mellanmänsklig förståelse.
Världen är i den ondes våld.
Där handlar det om en andlig kamp.
Då måste Jesus först få förändra oss.
2008-07-27

  anits VIP
Vackert och tänkvärt
2008-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP