Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


För att inte tala om min absoluta favorit...korpen!


HÖK, FALK OCH VRÅK




det packas in folk på bussen
fast jag inte ska åka långt
känns det väldigt obehagligt
när det blivit alltför trångt
då längtar jag som lundell gör
till ett landskap av ett annat slag
då gör jag som en rebell gör:
kliver av och andas ett tag
skapelsen talar
sitt kungliga språk
jag vill se
hök
falk
och vråk


folk irrar i mamons tempel
på jakt efter nya fynd
man försöker fylla den tomhet
som skapats av egen synd
det stressas i alla butiker
i vår mellansvenska stad
strax hör man hur tomheten skriker
och märker att ingen är glad
det här är en
urbaniserad epok
jag vill se
hök
falk
och vråk

härhemma finns allt komprimerat
i en tv-apparat
så extravagant paketerat
i vår snillrika välfärdsstat
datorernas bildskärmar flimrar
fast natten är öm och mild
här tillbringas många timmar
men naturen finns blott på bild
det finns öppna fält
utanför denna kåk
jag vill se
hök
falk
och vråk

LARZ GUSTAFSSON
080218






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-28 08:04



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Läser och gillar... dessa insiktsfulla ord.
2008-07-28

  mare VIP
..helt ljuvligt skrivet.....många applåder !!
2008-07-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Klockrent och sant...Du är fantastisk att skapa,vännen!/B
2008-07-28

  Kalle.O
Ja, Gud har skapat en så otroligt vacker värld som vi missar i betongjungeln, ska ut och se lite andra vyer idag tänkte jag...(älskar för övrigt tidiga Ulf Lundell)...
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP