Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RESANDEBLOD


inte vägarnas folk
men Vägens
deras tolk
ger dig syn för sägen
det är Sanningens barn
som en glad karavan
och de vägrar
att hejda stegen
de sjunger:
vänd dig aldrig om
då blir du en stod
resandeblod

de kommer ned från kullarna
från klorofyllkapell
från platser bortom tullarna
just denna julikväll
de kommer med ett budskap som
beseglades med blod
ett erbjudande som är mer
än nåt slags episod
resandeblod

de vägrar att bli bofasta
slå ned pålarna för långt
vill inte bli för taktfasta
för då blir det för trångt
man låser inte in dem
bakom liturgiers bommar
i svekets monument
där alla orden ekar tomma
här har allra bjällror
på sin efod
resandeblod

de kom från sommarn -97
hans gypsy wife är här
och hon har blommor i sitt hår
hon ger oss frukt och bär
de lyfter sina händer mot
sin Skapare och Far
och vart de sig än vänder
står Hans löften alltid kvar
Han har udda redskap
i Sin redskapsbod
resandeblod

LARZ GUSTAFSSON 080227






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-29 09:38



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
Kammat lattjot Larz-skön hyllning!
2008-07-29

  Elaine.S VIP
Gillar alldeles speciellt den sista delen...oändligt vacker..
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP