Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HIMLENS GYLLNE STRAND


när city översvämmas
av slagord från extremister
och byggnader intill där du bor
sticks i brand
när hela scenen övertas
av militanta anarkister
så längtar jag hem
upp till himlens gyllne strand

när hela arbetsmarknaden
styrs av bemanningsföretagen
och nihilister tjatar
om sitt EGET samarkand
när du blir premierad och belönad
när du brutit emot lagen
då längtar jag hem
upp till himlens gyllne strand

när småbarn blir till dekorationer
på innecaféer
och stat och kapital förtroligt
går hand i hand
när a-kassorna uppträder
som nazikoryféer
då längtar jag hem
upp till himlens gyllne strand

LARZ GUSTAFSSON

080221





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-30 07:33



Bookmark and Share


  palle
Ja det är inte konstigt " att man längtar hem " denna världen den är inte riket vårt! Mvh Psalle
2008-07-30

  Betlehemsstjärnan VIP
Himmelens gyllene strand ropar in i hjärtat många gånger, då längtan blir extra stark. Underbara ord!/B
2008-07-30

  anits VIP
Vackert och mycket tänkvärt
2008-07-30

  Elaine.S VIP
Den gyllene stranden väcker längtan inom...men väcker också tankar om livet som ska levas fram tills dess..
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP