Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Snälla ni...Uppmana mig nu inte att skriva en bok. Jag har ingen lust med det.


SJÄLVBIOGRAFI


jag är nu på mitt 47:e
skriver självbiografi
han som ville men aldrig kunde
han som inte var som ni
dessa fria, skapande dagar
när jag gör ett skapandes grand
i min själs solbelysta hagar
i utopias glada land

lite drygt 46 på nacken
och en ränsel med böcker i
att jag krockskadats
repat lacken
gör väl inget om jag är fri
jag kan skriva om stängda dörrar
memoarer om slutna rum
och om somrarnas barndomsminnen
från ett fotografialbum

"skriv en bok", säger vänner till mig
men vad skulle jag skriva om?
om de drömmar jag en gång hade
och om uppvaknanden som kom?
hur jag bryskt ryckts ur illusioner
slungats bort mot en ovisshet?
om en vild vind på vida vidder?
om en kamp för identitet?

ja, allt detta
och mycket mera
skulle rymmas
i denna bok
så jag fortsätter
att fundera
nu när pennan
har löpt amok

LARZ GUSTAFSSON 11/3 2008






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-31 07:16



Bookmark and Share


  Nasrin
suveränt!!!
2008-07-31

  Elaine.S VIP
"om en kamp för identitet?" Det är en intressant rad, vem är man och vem ville man bli? Det är ju en utveckling hela tiden och att stå still leder ju ingenstans...alla borde kanske skriva på en egen bok och uppdatera den varje år...Allt som händer är inte bra men vi lär oss mycket om oss själva.

Din text väcker tankar...och det är bra:)
2008-07-31

  Teresia Ridell
Jäkligt bra skrivit !!
Gillar alldeles speciellt:"att jag krockskadats repat lacken gör väl inget om jag är fri".
Suveränt !!!
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP