Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUL ROS

jag går här i min stad
och sommarvindar leker
i brynäsgatans trädkronor
och hår som nyss klippts kort
längs husfasaders tegel
sommarsolen steker
den gula rosen på mitt bord
kan aldrig vissna bort
på stortorget går folk
som lockas av kommersen
och andra bara sitter
för att växla några ord
polisen rullar in
då gömmer djupman bärsen
själv är jag så berusad
man kan bli på denna jord
men ej av alkohol
jag nyttjar inte sådan
jag fylls av verklig lycka
då jag tänker på en vän
som gav mig denna ros
så underbar att skåda
naturligt vacker är min ros
precis som givaren

LARZ GUSTAFSSON

080731




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-31 15:03



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
Aaaah:) Så underbart skrivet!
Bravo Larz!*applåd* och
*bokmärkes* En fin läsning:)
2008-08-01

  anits VIP
Mycket vackert
gula rosor är
helt underbara
2008-07-31

  Nasrin
Att få en ros av en vän och vacker precis som givare är mycket vackert poesi!
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP