Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POUR JACQUES


om återvändo är
vår enda möjlighet
som werup hävdade
i dikten "fall"
befinner vi oss i
en svår belägenhet
och snart är hela
sagan faktiskt all
man kan ju aldrig
återvända till en plats
där man ej har
befunnit sig förut
så förbered dig för
ditt stora språng
ta sats
om du vill hamna rätt
vid resans slut
när mänskan går
från inåtvänd
till uppåtvänd
och stämmer in i
"shine your light on me"
så lyser ljuset även i
en smutsig gränd
en plats som alla
skyndar snabbt förbi

Han vandrar i favelas
uti rios slum
Han går på röda torget
i moskva
i vimlet i new delhi
och i skumma rum
bland knarkbaronerna
i bogotá

med alla dina vägar
Han förtrogen är
Han känner din
eventuella nit
om vägen till kapellet
eller krogen bär
så vet Han allt om
varför du går dit

vägs ände bjuder ingen
återvändo, men
en ny begynnelse
och ett nytt liv
en farled för envar
som önskar finna den
där bränns ditt gamla
solkiga arkiv

LARZ GUSTAFSSON 080312






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-31 15:54



Bookmark and Share


  Stellan Johansson
En fin dikt om andlighet, och som utmanar synen på livet med början och slut. Applåd :)
2008-08-02

  Kalle.O
Mycket bra!!!
2008-08-01

  anits VIP
Vackert och sanningens ord
skriver du så bra
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP