Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en helt underbar känsla som man i naturen känner....


Naturum

Vår färd
denna varma
sista söndag
i juli går
mot Ronneby
brunn....

vi parkerar våran
bil och plötsligt
möts vi
av en skylt
där det står

Välkommen
till Ronneby brunnspark...

hettan känns
så i skuggan
vandrar vi
omkring...

en bit in
i denna park
ser vi ett vattenfall
som badar i sol
så det får vara....

jag tittar mig
runt omkring och
det växer så
stora träd....

en ek känner vi
igen och där borta
står en bok...
undrar lite vad
för skriven historia
den innehåller...

vi vänder blad...
och finner en lind....
hettan känns mot
min kind....

och där står en
lönn....

stora träd som
vi ej vet namnet på
finns där....

mellan träden
skymtar gamla
byggnader från
förr....
ordet naturum
kan jag läsa
på en öppen dörr...

vi går in och
här finns mycket
av intresse...
i en hörna ligger
trädens blad...
där får vi svaret
på trädet som
vi ej vet namnet
på...

en oxel det är...

några flitiga bin
visas i en glasmonter
och de flyger in och
ut....

mycket aktiviteter
pågår i och kring
denna park som
är ett enda stort
naturum för
allmänheten....

där både
barn och vuxna
trivs och umgås.....
på sina filtar i
skuggan, badar
eller strosar så
lugnt omkring....

080801




Fri vers av sajo
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-01 09:02



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej sajo!

känns som en resa till evigheten... Hälsar vännen Fredrik
2008-08-01

  Larz Gustafsson VIP
En plats jag skulle vilja besöka.
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

sajo