Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På våran semester besökte vi ett ställe i skogen....


Sevärdhet

På vår väg
till Olofström
en skylt vi
passerade
där det stod
kyrkhult...

jag är
Co-driver
så jag studerar
kartan och
säger till
min vän...

de flesta byar
har namn på
hult....
någon betydelse
måste ju det
ha....

läser om hult och
dess betydelse
ålderdomligt ord
för skogsdunge
och här är det ju
mycket skogar....

framme i Olofström
skaffar vi kartor på
sevärdheter
och bland annat
stannar mina ögon
vid namnet kyrkhult....

Sista måndagen
i juli åker vi
mot kyrkhult
och Ebbamåla
bruk....

med på en
guidad visning
får vi vara där
det handlar om
järnets väg och
hur de i smedjan
arbetade en å rinner
här förbi där vattnet
gav kraft till
detta bruk...

bruket andas
tider från förr...
och är väl
värt ett besök...

080801




Fri vers av sajo
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-01 09:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt att få upptäcka nya platser
och ta del av dess historia
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

sajo