Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker tillbaka på hur det innan sommaren var....


Äppelträdgård

I min farmors
trädgård jag
denna första
augustisöndag
går....

mina tankar
tillbaka till
innan sommaren
går....

hennes trädgård
var fylld av
vita blommor från
äppelträden som
blommade då...

det var som
att vandra i
ett mjukt vitt
hav....

nu denna
dag böjer
sig äppelträdens
grenar långt
ut över grusgången...

många äppelsorter
växer det här....

gravensteiner,
och där växer
vinteräpplen,
äpplen av glas...
som jag så
gärna skulle
vilja måla på
glas.....

av äpplen gör
man mos....
äpplen blir till
god jos....

när jag går
här i denna
äppelträdgård
och känner lukten
plockar jag fram
mina barndomsminnen

den underbara
äppelpaj som
farmor gjorde....

för att inte tala
om inkokta äpplen
till efterrätt...

för mig är
äpplet kunnskapens
äpple....

080803




Fri vers av sajo
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-03 19:58



Bookmark and Share


  fågel grå
Såå gott.
2008-08-05

  anits VIP
Det finns en underbar sång med
Roland Cedermark som heter
min Farmors äppelträd tänkte
på den när jag läste dikten din
som är så vacker så en applåd
och bokmärke blir det
2008-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Frukten på kunskapens träd var emellertid inte ett äpple.
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

sajo