Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En varm julidag vi på en bro av sten stog....


Mörrumsån

Våran färd
en varm
julidag mot
Mörrum gick....

parkering
för bilen
vid Mörrums
vackra kyrka
i skugga vi fick...

vi står under
några ekar
och vilar ut
för att sedan
över en bro
gå....

min kamera
har redan
kommit fram
och där nere
skymtar
jag bakom trädens
stam....

en så vackert
glittrande å....
dit jag och min
vän nu gå...

på en skylt
står laxens
hus....
Mörrumsån
befinner sig
så vackert i
solens ljus....

man får ströva
runt som
man vill...
ut i forsande
vatten på stenar
och klippor
jag gå
för att möta
laxen som
gör att jag
och min vän
en lång stund
står still....

längs med
Mörrumsån vi
vandrar, det är
så varmt men
därborta står
en stenbänk...
där vi sätter
oss och ned
och känner
Mörrumsån
med sitt svalkande
stänk...

Mörrumsån
ger upphov
till diktens
ord....
trots att jag
inte sitter vid
något bord....

080803




Fri vers av sajo
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-03 20:57



Bookmark and Share


  fågel grå
Vilken fin skildring.
2008-08-05

  anits VIP
En mycket vacker skildring
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

sajo