Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden bara kom till mig då jag denna fina hästen såg....


Hästen i trädgården

På väg ut i
köket för
att göra mat....

jag öppnar min
franska
balkongdörr
och tittar ut
då solen letat
sig fram...

plötsligt
i en trädgård
ser jag
den ljusbruna
hästen med
en sådan ljus
svans hur den
vid trädgårdsgrinden
går och betar
så lugnt och stilla....

den ser ut
att ha det bra...
några äpplen
har den säkert
ätit men nu
betar den av
gräset....

jag hör hur
hästen gnäggar...

vår bruksort
är en verklig
idyll där djur
och natur finns
så nära inpå
våra hus....

den ljusa
hästen i
trädgården
för mina tankar
bort till en
barnbok som
heter Mio min Mio
och är skriven
av Astrid Lindgren...

men dessa
ord om hästen
i trädgården
är nu skrivna
av mig....

080805




Fri vers av sajo
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-05 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo