Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sublima bilismens inflytande på arkeaterna.

Hur svårt det är att något ska bli rätt.
Att köpa tändstift borde vara lätt.
Min bil var matt, gick ej som metronomen.
Jag därför rattade till Mekonomen.

I kassan stod en tjej som var blonderad,
med änne bart men knappast just studerad.
Jag sa: "Mitt ekipage har tappat gnistan."
"Så har du några tändstift uppå listan?"

Den lockomflutna sökte på sin dator
alltmedan fordon körde uppå gator.
Hon sa: "Ja, här så har vi vad du söker.
Med märket Beru bäst du nu försöker."

Sagt och gjort, betalte hundring två.
For hem och sökte byta stiften då.
De nya stiften sattes in i motorn.
"Måhända är det också fel på rotorn."

Nu motorn drogs i gång men ack den hacka'.
Med nöd och näppe kunde jag väl backa.
Inget hade blivit bättre av mitt byte.
Så där jag stod så blek och lång i snyte.

En kunnig fackman granskade min drift.
Han såg direkt att fel det var på stift.
Nu rullar bilen felfritt uppå vägen.
Jag vill då delge flera denna sägen.

Vad fel det blir när den som ska handhava
en dator, faktiskt ej kan riktigt stava.
Ett lottspel blir då köp uti butiken.
Ett köp blir lätt en krasch uti trafiken.





Fri vers av Harry Schönhaar
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-05 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Harry Schönhaar