Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ser det man vill se

"Våran skola har exemplariska elever. Vi har inga som hellst problem!".
Inspektören tittar förbi axeln på rektorn, och ser några elever jaga ifatt en annan, och trycker upp personen mot väggen, samtidigt som de frågar gång på gång om den vill ha stryk.
"Ja, den pojken blir slagen blodig, men det väljer vi att förbise, för det kommer förstöra skolans rykte!", säger inte rektorn, men det är precis det han skulle kunna ha sagt.

"Våran skola har inga som hellst problem med relationerna mellan våra elever! Flickorna kommer så bra överens!".
Inspektören tittar förbi axeln på skolsköterskan, och ser hur en tjej i klassen går fram till några jämnåriga, och ser sen hur de viskar och springer sin väg. Hur tjejn behandlas som om hon var osynlig.
"Ja, den flickan skulle lika gärna kunna blivit ofödd, för det är ingen som ser henne, men det väljer vi att förbise, eftersom det kommer förstöra skolans rykte!", säger inte skolsköterskan, men det är precis det hon skulle kunna sagt.




Övriga genrer av Tricia Johansson
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-06 12:40



Bookmark and Share


  Sturesdotter
en verklighet
många väljer att inte se...
2009-07-19

  JohannaCarlsson
Så sant som det är sagt.
Bra skrivet!
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Tricia Johansson
Tricia Johansson