Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det vara....


Stickakuten

Förkyld och
jag är tät
i knoppen....

det trycker
mot ögonen...

lägger jag mig
ner så sätter
rethostan igång
det är bättre
att vara uppe
med kroppen....

sitter i min fåtölj
vid min franska
balkong men så
känner jag den
välbekanta doften
av nyklippt gräs...

allergin tar
fart och det
blir tätt i näsan...
ögonen rinner....
tänk om allergin
bara försvinner....

vill göra något
sitter och funderar
och så plötsligt
kommer jag ihåg
igår köpte jag
garn att sticka
en barntröja
av...

ett sms till
stickakuten
får det bli...

har du stickor
som är sex och
sju millimeter

det dröjer ett
tag och
sedan ringer
stickakuten på
min dörr...

här varsågod...

med mina reumatiska
händer och värken
så har jag
ändå börjat sticka
för det är ju
terapi...

stickakuten....
är min underbara
granne som är
guld värd....

080806




Fri vers av sajo
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-06 16:17



Bookmark and Share


  Blåbäret
alla behöver vi något att få utlopp för vår kreativitet med...så sticka på...
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

sajo