Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På våran semester for vi långt ner i Skåne under en dag...


Tillbakablick

Vaknar upp
denna onsdag
i augusti och
när jag sträcker
på min kropp
ser jag hur
solen utanför
mitt fönster
så härligt skiner...

termometern visar
endast 6 varma
grader...

det är då jag
tänker tillbaka
på min semester
förra veckan
och hur varmt
det var....

skugga var ordet
då...
när vi i Olofström
tillbringade vår
tid...

men tisdagen
glömmer jag
aldrig...
min vän och
jag satt oss
i våran bil....
för att åka
många mil...

mot Skåne
och till
Jägersro
travbana det
var vårat mål...

28 grader visar
termometern i
vår bil...
varmt, tur att
luftkonditionering
finns....

när Malmö står
på en skylt så
säger min vän
där skulle vi
nog svängt...

vi fortsätter en
bit till så plötsligt
har vi hamnat i
Ribbersborg....

det är bara
att gå in på
en bensinmack
och fråga efter
vägen och
till slut har
vi nått vårat
mål...

vi är inte ensamma
utan cirka 14000
till har åkt till
Jägersro denna
kväll för att på
Hugo Åbergs
memorial få se...

trav när det
är som bäst...
och vi fick vara
Jägersros gäst...

detta är min
tillbakablick....

080806




Fri vers av sajo
Läst 184 gånger
Publicerad 2008-08-06 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo