Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Augusti det är...


Augustikväll

En augustidag
med moln i
skyn...
och i augustikvällen
faller ett
lätt duggregn
och gör marken
våt....

i augustikvällen
tänder jag
min lampa i
fönstret....

i augustikvällen
känner jag hur
mörkret återigen
omfamnar mig...

i augustikvällen
ser jag hur
gatlampan sprider
sitt ljus
för den som
mörkrädd är...

en svart katt
går längs
grusvägen,
undrar vad
den gör i natt...

i augustikvällen
tänds eldarna
vid en sjö
och det fiskas
kräftor, snart
ser man månen
som speglar
sig i vattnet...

i augustikvällen
vilar jag ut...
när dagen nu
tagit slut....

080807




Fri vers av sajo
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-07 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo