Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Precis som månen har sommaren sina faser....


Sensommarfas

Försommar en
härlig tid
man njuter
av den skira
grönskan
och alla växter
som man i
naturen kan
ana....

sedan är
det högsommar
och semestrarna
börjar, sommarstuge
besök, fjällvandring,
besök vid
en sandstrand
eller bara...
att få vara....

nu har vi
plötsligt
gått in i
sensommarfas...
augustikvällen
blir mörk, det
man odlat
får man skörda
och det blir
till sylt och
saft, på
myren har
man kanske
gjort ett besök
och plockat
skogens guld
som för mig
är hjortron,
gula kantareller
ser man vid
vägens kant stå....

sensommarfas...
så vacker du
är precis
som en målad
vas.....
i
skimrande
glas.....

080808




Fri vers av sajo
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-08 13:14



Bookmark and Share


  Maria T
Sensommarfasen är fin med allt
som mognar och skördas nu
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

sajo