Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan livet vara....


När äpplet till marken faller

Efter att
många i
min närhet
plötsligt
ryckts bort....

så tänker
jag på
att livet
går ju så fort....

en liknelse jag
ofta känt
är att sista
tiden man i
livet
har kvar
är som
vinterns fas....

men förra
helgen när
jag ett besök
i min farmors
trädgård
gjorde så
tittade jag
mot alla äppelträdens
grenar opp...

plötsligt kom
tanken till
mig när
äpplet till
marken faller
och det
inte går att
äta då har
det gjort sitt...

det är då det
lämnat
jordelivet....

080810




Fri vers av sajo
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-10 14:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Att dö är att resa en smula från grenen till fasta marken" (Harry Martinsson).
Den inskriptionen finns på Stig Dagermans gravsten.
2008-08-10

  Smurfan
Snälla vän, det är då äpplet är moget.
Det känns finare då, då är det klart. Kram!
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

sajo