Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I fredags så låg den bara sådär framför mina fötter....


Ett eget hus

Jag öppnar
dörren redo
att gå ut...

men där på
trappen
ser jag så

snigeln
som i sakta
mak tagit
sig fram
längs vägen
bit för bit...

snigeln
bär med
sig sitt
alldeles
egna hus...

när regnets
droppar faller
eller i solens
starka ljus...

kryper den
in i sin
alldeles
egna lugna
lilla vrå....
så att
faran den
inte behöver nå...

snigeln är
rädd om
sitt alldeles
egna hus....

080810




Fri vers av sajo
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-10 18:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, som jag skrev tidigare: Egen härd är guld värd.
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

sajo