Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår kväll när augustiskymningen började anas så läste jag en av mina allra första dikter jag gjort....


Kräftfångst (2004)

Det börjar
bli mörkt
klockan är
tjugotvå...

från en
brygga
ser man
fullmånen
spegla sig
i ett blankt
vatten....

på några
klippor skymtar
man ficklampors
sken, folk som
viskar, folk som
smyger...

plötsligt hör
man röster
i en eka...
ljudet av åror
då man försiktigt
i vattnet ror,
man vittjar nog
en bur....
som innhåller
krälande goda
djur...

Nu är tid
för kräftfångst...

över en eld
som tänds
hänger en
kittel och snart
känns doften
av nykokta
kräftor med
dill....

080812




Fri vers av sajo
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-12 14:23



Bookmark and Share


  Smurfan
Jag har varit med och fångat kräfter, vilka minnen du ger mig idag.
Härlig tid för oj, 26 år sedan. Tider!!
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

sajo