Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Än ett tag får vi ha dessa underbara fåglar kvar.... denna text skrevs för något år sedan


Tranor och flyttfåglars flygtur (2004)

Sent på hösten
mot södern
våra flyttfåglars
resa går...

de kommer åter
då det här igen
blivit vår....

Vi sitter på
en bänk i lä
och det är då
vi plötsligt något
ovanför oss hör....
längtar till vår
är det vi
säkert nu gör...

vi vänder våra
blickar upp
mot den blåa skyn....
och det vi får se
är en härlig syn...

I flera mil och
dygn har de nu
i luften flugit,
stora flyttfåglar
med långa ben
flyger likt
en veformad plog....

det låter som tranor
och de tänker nog
stanna ett tag vid
någon sjö och skog....

jomenvisst flyttfåglar
även stora som små....
syns och hörs vart vi
än gå....

Mina tankar går
till sjön Tåkern...
där jag tror att
tranor står på
åkern....

Nästa morgon under
tidig timma...
fortsätter tranornas
flygtur i tät dimma....

till en myr i Sverige långt
upp i norr de vill...
och det är här under
sommaren de håller till...

I mitten på september
det märks att hösten
kommer fort....
snart är det dags igen
för tranor och flyttfåglar
att mot södern flyga bort....

080813




Fri vers av sajo
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-13 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo