Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har många texter om Dalarna....


Vårt Dalarna

Ett landskap
i Sverige som
oavsett årstid
har en sådan
vacker natur....

allt från höga
fjäll i norr
till öppna åkrar
i söder...

skogar, älvar
och sjöar finns
här och skänker
mig och kanske
dig lugn och ro...

så i Dalarna
vill jag fortsätta
bo....

Kring Siljans trakter
finns faluröda gårdar....
med vita knutar som
så ägarna så ömt
vårdar...

Vägar som slingar
sig mitt genom
varje by...
hus med snickarglädje
på verandorna står
så tätt men det
är en sådan vacker
vy....

ett rikt kulturliv
i vår bygd det finns...
konst, folkmusik och
poesi, Zorn, Carl
Larsson och Dan Andersson
det är några som
vi minns....

rester av gruvor och
hyttor från förr
i tiden finns kvar....
en ljusblå sten av
slagg jag
hittar och på den jag spar....

men glöm ej heller
Linne och blomarternas
olika latinska namn
som nog växer
och finns i vår
odlade jord...
ger mig denna
inspiration
om att beskriva
vårt Dalarna med
egna ord....

080814




Fri vers av sajo
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-14 14:18



Bookmark and Share


  Smurfan
Kära vän så målande du beskriver Dalarna,
men min legihet är slut..längtar
:) Applåd
2008-08-14

  Fånga dagen
Du beskriver ditt dalarna mycket vackert och pitoreskt
skulle vilja se mera av detta i verkligheten nångån :)
2008-08-14

  Fredrik Stillesjö
Hej sajo!

Ja, jag älskar Dalarna med, trots att jag lämnat landskapet sedan över tjugo år. Men återkommer gärna och mer ofta... Hälsar vännen Fredrik
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

sajo