Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sensommaren drar man ut på i det längsta....


Höstens natur

Sommarens dagar
har gått
så fort...

hösten tar över,
en årstid man kan
se som en målad
tavla
med sina vackra
färger som
sprider värme
i våra kroppar...

När morgondimman
lättat
syns en klarblå himmel
och en strålande
sol...

som lyser på
guldgula löv
när de virvlar
runt i höstens
vind...

mot höstskyn
riktar man
sina blickar
för att kanske
få se...

tranor som
flyger likt en
plog på väg
söderut...

vid horisonten
ser man
höstsolen försvinna...
och höstens skymning
med dimmans
vita slöjor
likt dansande älvor
svävar in över
åkrar och sjöar....

allt detta finns i
höstens natur....

080815




Fri vers av sajo
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-15 14:45



Bookmark and Share


  Maria T
En underbar tavla du målar om hösten
2008-08-17

  * Ammi *
här har du fått till en mycket vacker dikt om hösten, jag som oftast inte tycker om hösten ... men får hålla med om att den är vacker!
2008-08-15

  Peter Matsa
finstämd vacker o något melankolisk
tack för text!
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

sajo