Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rede av gräs, skal - rak hållning, ljus hy

 

 

 

 

 

taigans barrskogsfåll - närmast ett hett stämjärn

lika omgiven som obeskrivlig - tar jag dig nu i min mun

jag måste - säga dig

 

taiga - ditt öppna slutstycke mot min bara - bara min hals

din nästintill eviga negligés spets - ett kallt silkigt tyll

att slicka berddgaderna i

 

norr om stäpperna - branta kanjoner - hållen vid handen

in under rispiskorna - bland dom tysta djuren - ledd

vid handen - sade jag

 

härifrån - en vandring fullt genomförbar - går till cukotski

polustrov - förbi men aldrig sedd - längs hela vägen

oräkneliga pörtens mörka historior

 

jag inte behöver - närma mig - bara följa - manas - kom

vi går vidare - i stickat ylle - stövlar med pliggad sula och skaft

i fettat läder - rökluktande syror

 

sirlande ur stumma skorstenar - foga sig i sitt armods alla

rikedomar - aga - en del av min hängivelse - därför

är molltonen blå

 

längst ut på tjukterhalvön lägger jag käken i hans näves

skälvande kupa - hans fingrar mot mitt kindbens högsta

rundning - blunda och tystna

 

äntligen få höra sin ledsagning gny - ur sitt sargade - vita

flickskuldror - alldeles nytagna - mot den timrade slaktbodens

gavel - den nordöstra

 




Fri vers av wayward - taiga
Läst 156 gånger
Publicerad 2008-08-17 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga