Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samlarvurm...


Torsdag kväll i augusti

Sitter och
tittar på teve
då det plötsligt
ringer på
min dörr...

jag öppnar
och där står
min väninna
och frågar
passar det
att komma
över på
fika....

visst säger
jag....

känner direkt
då hon öppnar
dörren en
sådan välkomnande
atmosfär...

på en stol
står en kartong
som är till
mig, den ska
jag öppna....

det känns som
julafton....

inslagen i
tidningspapper
finner jag en
sådan vacker
uggla att ha ett
värmeljus i, jag
vet redan dess plats...

nästa tidningspapper
att veckla upp
där jag finner en
till uggla som får plats
i min bokhylla...

men kartongen
är inte tom...

det ligger
något mer inslaget
i ett papper...

en uggla gjord i
snäckor och är
en lampa...
på min dalakista
den får en alldeles
speciell plats....

mina tårar rinner
av glädje för min
samlarvurm är

ugglor....

och med dessa
ord...
jag säger ett
stort tack
och önskar dig
och din vän
all lycka....

080821




Fri vers av sajo
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-21 22:06



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Fint beskrivet
vilken snäll vän du har som ger dig en sån present som du
blir så glad för:)

Kram Anna-Karin
2008-08-21
  > Nästa text
< Föregående

sajo