Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lider du av åldersnoja?

Då är det hög tid att skoja!




Åldersnoja

Umbärlig är jag - men härlig!

Och som människa besvärlig.

Måste känna mig förstådd.

Vill ej känna mig försmådd.

 

Sänder ständiga signaler

fyller noggrant de journaler

som kan visa vem jag är.

Skapar mig en trygghet där.

 

Småler sedan när i köket

jag tar hand om middagsstöket:

Lax i gräddsås med banan,

currykryddad, god som fan.

 

Slumrar oftast lugn och trygg

på min ålderstigna rygg.

Vaknar tidigt för att skåda

dagstidning i vår brevlåda.

 

Kollar in vilka som lämnat

jordelivet. Har man ämnat

mig en hyfsad nekrolog

njuter jag av min prolog.

 

Innan jag får koll på saken

och förstår att jag är vaken!

Fattar plötsligt, explosiv:

Gubbstrutt? Visst, men full av liv!

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-22 19:35

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Träffade häromkvällen min gamle gode vän på 96 år och han är en leeende glad människa som upplevt såväl kärlek som sorger och han vandrar med ungdomligt sinne genom livet med humor och glädje. Genom att läsa detta underfundiga alster förlänger du allas våra liv med breda leendens marginal. Härligt grabben!
2008-08-22

    Bim
...gôtt så!
2008-08-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP