Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i sängen imorse en söndag i augusti som inte har många dagar kvar....


Nu är hösten här

Över sjön
och på sina håll
ligger höstdimman
tät...

i gräset är
det vitt

det kallas frost...

dimman börjar
så sakta lätta,
snart ser man
en himmel som
är alldeles
klarblå....

solen lyser och
i gräset blir
det alldeles vått...

med hösten börjar
alla fina färger
på löven i träden
synas...

äppelträdens grenar
tyngs ner av äpplen
som nu börjar mogna...

man plockar blåbär
och lingon
som blir till sylt
och saft...

nyss har vi
sommar haft...

men nu är
hösten här.....

080824




Fri vers av sajo
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-24 21:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är ingen höstvän, men jag måste ju medge att varje årstid har sin tjusning.
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

sajo