Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndag morgon och tidig förmiddag..


Som i en barnbok

Det är söndag
morgon och
frukosten är
avklarad...

natten har
varit kylig
men en
cykeltur
tillsammans
med sin älskade
vän får det
bli....

vi cyklar
längs med
en grusväg
där spåren
av vildsvinen
syns, de har
härjat runt
i en veteåker
efter vägen
tänk så de
förstör....

längre fram
i skogen syns
blåbärs och
lingonris täckta
av ett vitt
genomskinligt
flor, nästan som
spindelns nät....

ormbunken
börjar gulna
och även den
har ett lager
med vitt flor....

plötsligt minns
jag hur
det var då
min mamma
läste ur

Putte i blåbärsskogen...
en sådan härligt
vackert tecknad bok...

precis samma känsla
jag får på vår cykeltur
i denna natur....

som är som
i en barnbok...

080825




Fri vers av sajo
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-25 14:04



Bookmark and Share


  Annmargreta
Härlig text,väcker många minnen!
2008-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Var det Beskow?

Barnböckerna jag läste som barn har satt sina spår.
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

sajo