Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kväll i vårat hyreshus


Kvällsbesök

Tisdag kväll
och augustiskymningen
märks utanför
fönstret....

plötsligt ringer det
på min dörr....

det är hyresvärden...
det är stopp i
avloppet du får
inte spola, den
äldre damen inunder
får vattnet i sin lägenhet
på golvet...

ett sms jag sänder
till min väninna
spola inte med
vattnet då du
kommer hem...

klockan börjar närma
sig halvtio på kvällen
och det ringer
ytterligare en gång
på min dörr...

min väninna
står utanför dörren
och hon frågar är
du vaken...

visst kom in
säger jag
och vi småpratar
ett tag och
dricker en kopp
te...

så här kan
ett kvällsbesök
vara men nu
är det läggdags


sov nu så gott....

080826




Fri vers av sajo
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-26 22:35



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Hoppas att allt
blir OK för Dig!
& God natt!
***********
2008-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Fint att ha en vän så nära.

Hoppas avloppet fixas snart, som sagt.

Godnatt och sov gott.
2008-08-26

  Maria T
Hoppas det blir ordning på avloppet
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo