Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På fredag eftermiddag hos min vän....


Fredagstidningen

Jag öppnar
dörren hos
min vän,
känner en
välbekant doft
av te....

det är fredag
eftermiddag
och tidningen
ligger på bordet....

jag läser och
plötsligt finner
jag en annons
om Dalarnas
litteraturdag
som anordnas
på lördag mellan
klockan elva och
femton....

ett sms jag
sänder till min
väninna och
skriver jag
har funderingar
att åka dit...

fredagkvällen
går så fort
och det har
återigen blivit
morgon, en
lördag som
är så tyst och
stilla....

med daggvått
solbelyst gräs
och en känsla
av att denna dag
passar bra för
besök på
en litteraturdag....

efter lunchen
åker jag och
min väninna
och besöker
detta evenemang
som är givande
både för mig
och henne
och många fler...
som vistas i en
stor lokal och som
just nu jag ser....

så fredagstidningen
och dess annons
om litteraturdagen
jag hos mig nu
spar för att minnas
denna underbara
dag....

080831




Fri vers av sajo
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-31 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo