Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske inte var på bästa humör då detta skrevs men faktum (enligt mig) kvarstår att det är egot som driver oss!


Du är en egoist

Du påstår att du är så god och osjälvisk

Att du ger utan att förvänta dig NÅGOT åter

Att DU är så oegoistisk

Att du faktiskt skänker pengar till
behövande människor på vår jord
utan någon tanke på dig själv

Men MIG kan du inte lura alls

För jag vet att det är just ditt ego
som skänker slantar

Endast för att döva ditt eget samvete
på förljuget sätt

För vore du så satans god
sålde du din fina platta Tv
bil och dator utan tanke på dig själv

DESSA pengar skänkte du då bort
och även pengarna du kunde köpa
nya prylar för

DÅ vore du faktiskt osjälviskt god

Kom aldrig till mig och säg
att du hatar egoister

För det du säger mig då
är att du hatar dig själv

Det min vän önskar jag dig ej




Övriga genrer av Ruffa
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-08 18:27



Bookmark and Share


  K*
Jag tror mer att det ligger en rädsla under allas ego. Rädsla i sig är en form av överlevnadsinstinkt. Ja, man kan nog gå ända tillbaks till stenåldern med detta egentligen. Tror inte att det är en form av ondska att äga saker när man bor i ett konumtionssamhälle. Man kan nog vara jävligt ond och medvetet elak mot sina medmänniskor även om man bor i en bergsby utan Tv, el och rinnande vatten.
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Ruffa