Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hos min vän


Lägenheten

Lägenheten ligger på våning två
många grannar runtomkring några har
en hund och fåglar i samma trapp

Lägenheten har två rum och kök och
en underbar balkong där man kan sitta
och skriva vid ett litet runt bord

Lägenheten har inte mycket värme på sina
element, tänker ofta på de äldre som siiter
i sina lägenheter och fryser

Lägenheten har knäppande ljud i väggarna
en balkongdörr som visslar trots att den stängd
är

Lägenheten har ett badkar och det är skönt
att ta sig ett bad men golvbrunnen svämmar över
och på golvet krävs simborgarmärke

Lägenheten har kalla golv, morgonstund vid frukostbord
gör att man fryser då det inte mycket till värme är

mina tankar går till vintern

undrar hur värmen i lägenheten blir då
kanske man om läpparna blir alldeles blå

lägenheten jag skriver om är inte min utan min älskade
väns

de som hyr ut lägenheterna kräver bara höjda hyror
trots att de går med vinst, enkäter som ska fyllas i hur
bra och dåligt allting är

får lägenheten höjda hyror både värmen i lägenheten
bli varmare

lägenheten är till för att må bra i och inte behöva frysa

081011




Fri vers av sajo
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-11 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo