Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är höst


Tranorna

Sitter på en bänk och njuter
i höstsolens sken, blickar mot
hösthimmel opp

plötsligt ser jag stora långbenta
fåglar med grå vingar det är tranorna
på sin väg mot södern

i mitt innersta känns det nu att
sommaren är slut, jag instämmer med
låten sommaren är kort

sommarnatts ljus har bytts mot mörker
och tystnad

i tranornas rop kan man höra vi kommer
åter nästa vår för nu är träden och naturen
klädd i höstskrud

frosten har gjort avlövade träd till vitklädd brud

tänker på tranorna som om något dygn
kommit fram till sitt mål det är en lång flygtur
de gör i vår oändliga rymd

Lasse Berghagens sång om ja nu är det
slut på sommarns sköna dagar
och sedan refrängen där han sjunger
tranor och gäss följer alla sommaren

är en låt som jag nynnar på ofta i höstens
tid

081015




Fri vers av sajo
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-15 07:57



Bookmark and Share


  anits VIP
Fint om tranornas flytt, som
visar oss att hösten är här
2008-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Den sången med Lasse är underbar.
Likadant "När man måste ta farväl av en sommar" - vem det nu var som sjöng den.
Känner igen känslan du beskriver.
Även jag såg flyttfåglar i går. Osäker på vilken sort.
"October", som en bra platta med U2 heter.
2008-10-15

  berxper
Väldigt fint!
Tranornas flytt är verkligen ett hösttecken.
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

sajo