Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till engla jag skrev. En händelse som mig berör så in i det innersta, jag berörs så mycket när barn dör orättvist. Men engla var så nära...


Engla

Engla
Vi gick förbi bil efter bil.
Tysta var vi.
Solen var het.
Kiosken på den lilla orten
var stängd,
stängd för att följa det
jobbiga på tve rutan..

Gången till kyrkan var så lång.
Ändå har jag gått den så
många gnger förr
för att lägga blommor
på mina näras gravar,

men nu gick jag här.
Just för jag var berörd
av en okänd flickas öde.

En liten tjej som begravs.
Hon var lia gammal som
min ena dotter.

Och just denna dag blev min
tjej 10 år.

Det var obeskrivligt ,
det var tungt.

Och berörde mig så starkt.

För som hon cyklar mina tjejer.

Det var så nära inpå.
Och svårt så oändligt svårt att förstå.
I hela kroppen rös jag.

En liten tjej

berördes livet.

En mamma misste sitt allt.
En pappa miste sitt allt.
Kompisar miste sin vän.

Hur kan något sådant få hända.
Så ont i hjärtat

Och hur ont har inte hennes nära.




Fri vers av MonikaH70
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-15 22:54



Bookmark and Share


  Svartsilver
Jag får rysningar och tårar när jag läser...
så hemskt ....
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

MonikaH70