Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tips till bokälskare- från herr bibliotekarien på Sveriges bästa bokloppis -i N-ng


1920: Shakespeares samlade verk

Gamla skinnband bör smörjas in med vit vaselin eller skokräm för att inte torka helt ut!
Idag har jag varit flitig och smort in 24 bruna skinnband Samlade verk av William Shakespeare - med guldtryck på pärmen och titeln i guld på ryggen. Tryckta i New York.
När min mor kom till San Francisco efter första världskrigets slut som nyutbildad sjukgymnast, skulle hon möblera en liten lägenhet. Bokhyllor förstås och klassisk engelsk litteratur för att träna språket. Hon ser en fin reklam: 24 band i skinn med guldtryck- sänd in 2 dollar (ca) i frimärken! Som nyinflyttad kände hon inte den amerikanska affärsmoralen; glad sände hon in summan och fick mycket riktigt sina samlade verk - format: 6 x8 cm, 1 cm tjocka!
Enda trösten - ovanligt händiga att flytta med!




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-16 15:05

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  fågel grå
Vilken härlig
berättelse.
2008-10-17

  Rachel Roth
en lustig historia och ack så dråpligt det måste ha varit
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP