Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.små bitarnas makt över helheten

Redan innan jag öppnade dörren så visste jag att de låg där utspridda på golvet, alla pusselbitarna. Det har hänt så många gånger förut att ljudet bor inom mig. Ljudet när asken börjar glida ur sin plats i bokhyllan och skickar tusentals bitar i en vid båge över vardagsrummet för att landa i ett ösregn på golvet.

Jag sjunker ner och drar mer händerna för att samla ihop bitarna. Pusslet måste läggas igen så att jag kan kontrollera att inga bitar saknas. Mina fingrar stryker över de oregelbundna kanterna och jag fäster dem omsorgsfullt sida vid sida.

Men jag kommer av mig. Jag har satt ihop bitarna fel. Allt ser bara konstigt och kantigt ut.

Det gör mig ledsen.




Fri vers av comvidare
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-19 23:38



Bookmark and Share


  korpfjäder
Jag vet att jag läst den här texten . kanske på din blog. Kanske här.... och nu ser jag den igen och känner mig ledsen med ledsenheten. När bitarna är fel hopsatta....
Man måste ta isär dem igen och börja från början. Och vara noga med mönstren.
Undrar när det blev tråkigt att lägga pussel.
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

comvidare
comvidare