Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRÄCKLIG ÄR DEN DRÖM

bräcklig är den dröm som byggs

en felaktig beröring

kan få den att störta

ungefär som hermann göring

farlig är den tankegång

som riskerar att rasera

tapper är den upprorssång

som får folk att revoltera

blir jag straffad för att jag

bär hjärtat mitt på ärmen?

vad är sant och vad är falskt

av det jag ser på skärmen?

vad är rätt och vad är fel?

det borde jag ju veta

inte lätt att tänka klart

när känslor svallar heta

spunnet socker på en pinne

smaken varierar

fantasier i mitt sinne

spänning attraherar

språnget mot det okända

kan sluta som i kina

där det stora språnget blev

ett fiasko och en pina

jetplan till brasilien

en blek och bitter måne

hänger som ett hån mot den

passionen gjort till fåne

ändå detta tigersprång

och vig trots mina kilon

höstnatten är mörk och lång

och det finns säd i silon

LARZ GUSTAFSSON

081024




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-24 09:29



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"vad är sant och vad är falskt"

Det där är liksom kärnan, vad står allt för
som man möter. Vad står man själv för och
är man alltid sann mot sig själv...och en dröm
behöver ju inte vara sann och verklig men man
tänker sig ju helst att den ska vara sannolik.

Dina ord berör..
2008-10-24

  mare VIP
Mycket bra skrivet !
2008-10-24

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2008-10-24

  madigan
Vackert skrivet om vår bräcklighet! Stjärnor till dej!!!
2008-10-24

  Måna N. Berger
Du fine man, med hjärtat på ärmen!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP