Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Härom veckan kunde man ju läsa i tidningarna att Haider hade haft lite promille när han körde ihjäl sig efter sitt nattklubbsbesök, men visste ni att han kanske dessutom hade lite procent?


Hade Haider lite procent också?

Det är i alla fall vad som skrivs i SvD idag. Haiders efterträdare som ledare för det högerpopulistiska BZÖ, Stefan Petzner, stod enligt utsago nära sin mentor, mycjet nära. Och dessutom ska Haider ha varit på väg hem från en gayklubb när han förolyckades.

Det var ju inte utan att man höll på att sätta morgonkaffet i halsen av skadeglatt fnitter när man läste detta. Tänk om det stämmer att Haider var gay, eller bi. Man ska ju inte vara för snabb med generaliseringar men åtminstone i min föreställningsvärld brukar anhängare av xenofobiska partier likt BZÖ också ha en viss överrepresentation av sympatisörer med en något homob inställning. Vad ska dessa väljare tänka när ryktena om deras f.d. partiledare - och deras nya - nu florerar i Österrike? BZÖ försökte tydligen stoppa nyhetsinslaget i den statliga radion, utan framgång. Man kan ju förstå varför.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Rothrock
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-24 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rothrock