Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack till stickakuten


Pippi tröja

Alla har vi väl någon gång
läst Pippi Långstrump, ja tänk Astrid Lindgren
en författare man alltid minns
och som än idag finns kvar i våra minnen
både hos gammal och ung

häromdagen var jag in på en garnbutik i
stan och fick en idé om att börja sticka en
pippi tröja med blåa och röda ränder

väl hemma lägger jag opp antalet maskor som
det ska vara och sedan stickar jag så långt
som det ska vara innan jag ska börja med den
blåa randen

mittersta maskan ska märkas ut enligt diagram,
jag funderar ett tag och sedan skriver jag ett sms
till min granne det är 91 maskor och hälften av det är
45,5

Nej nej du kan ALDRIG få halva maskor, jag får börja
repa opp och plötsligt förstår jag, men efter ett tag
tittar jag på den blåa randen och konstaterar att jag
nog måste kontakta

stickakuten som bor vägg i vägg med mig och är min
underbara granne och väninna

måndag kväll och ett sms jag får, ta med dig Pippi tröjan
och kom så ska jag se hur du gjort, glasögonen sätter hon
på sig och mycket snart tittar hon på mig, lite fel är
det du ska tänka på att ha garnet bakom och på den sidan
framför säger hon

vi börjar om och nu fortsätter jag med pippi tröjan får se
om den blir klar till jul så de två barnen som jag är faster åt kan
få en sådan här tröja

tack än en gång till stickakuten som fått rycka ut denna måndag
kväll den 27 oktober

081027




Fri vers av sajo
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-27 22:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Varsågod, det så trevligt
att kunna hjälpa till, när
jag kan
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

sajo