Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GÄCKANDE KATTA


du gäckande katta i natten
med gnistrande babylonblick
som mareld på istäckta vatten
du kör ditt beprövade trick
från högstadiets bubbelgumdisco
till mognadens sidengemak
från singapore till san fransisco
signalerna ger samma smak

du väljer och vrakar bland vraken
i stans kostymerade flock
och fnyser föraktfullt åt kraken
som sitter med penna och block
som skriver om kattan i natten
om längtans och trånadens grepp
ty han faller ej kissekatten
på hennes så knallröda läpp

på kullerstensgatan hörs klapper
när klackarna ekande slår
och tillryggalägger etapper
på väg i de urgamla spår
där så många andra gått före
av iver att komma till skott
och vinnaren spränger sitt snöre
förloraren sörjer sin lott

LARZ GUSTAFSSON 080322




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-28 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP