Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter Frykmans psalm"Min Gud, när jag betänker" från 1876. Övningar i kontrapunkt


Longinus öga

Och skulle jag då sörja, så som du sörjer,
som en sådan, som en sådan?
Vid Hans sida Hans mor, som svarar
så som jag vill svara, och få svar,
som var sår.

Far, som en Son ville jag vara.

Skulle du då sörja? Sörja. Jag sörjer:
Som gift är min sorg, så som tid
för sent. Så som barn.
Som barn som var,
som sår var.

Nej, hellre må jag börja , så som jag börjat.
Som sår, vid Hans sida,
borde jag vara.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Joakim1875
Läst 478 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-29 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim1875

Senast publicerade
Longinus öga
* Se alla