http://www.youtube.com/watch?v=RYECOFLnlKk" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


http://www.youtube.com/watch?v=RYECOFLnlKk


FANS

vi blev bakgatornas barn

på torget fick vi inte vara

tempos kunder skrämdes bort

så vi utgjorde en fara

väktarna som ville slåss

de fick oss att protestera

det var tuffa dar för oss

fastän vi var många flera

varje lördag var det fest

eller band som skulle spela

ingen var som folk är mest

inte stroppiga och stela

och vi brann för vår musik

trodde tiden skulle stanna

vi var fans, vi var publik

med primalskrik bakom pannan

vi var bakgatornas barn

som musiken förde samman

och vår ilska och vårt hat

blev bensin på själva flamman

vi blev misshandlade för

att vi var så annorlunda

men den dag man inte stör

är den dag man börjat blunda

vi ser barnen växa upp

vi som sitter här med facit

i mitt hjärta finns en dröm

fast det är så skört och trasigt

att en ny generation

vågar bryta med systemet

bli en del av lösningen

istället för att bli problemet

LARZ GUSTAFSSON  081101




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-01 18:44



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Enormt bra detta!!!Sjuhundramiljoner applåder!!!!
2008-11-02

  isabel louise
mycket bra skrivet! bensinen märks i varje mening!!
2008-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag river alltid mitt röstkort offentligt
Tusen tack för en enormt fin kommentar!
2008-11-01

    ej medlem längre
Härligt sköt flyt i den här texten, Larz! I och för sig så var jag själv för ung för punkvågen, men delar likväl fullt dess ideal. Den där uppkäftigheten, kaxigheten och den råa brutala energin som då fanns. Något att verkligen Brinna för. Och, visst...Det är verkligen sant det du säger. "If you´re not a part of the Solution, you´re a part of the Problem". (Även om jag själv kanske inte bränner mitt röstkort offentligt. Kanske är jag helt enkelt för mesig...).
2008-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP