Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så är dagen inne. 5 månader i dag. När tar allt ont slut.


Den 2 November

5 månader går fort.

5 månader är inget i ett helt liv.

Men i mitt liv är det något.

5 månader har gått sedan du sa ja
till mitt frieri.

5 månader har gått sedan du bröt
ditt löfte.

5 månader har gått sedan du gav mig,
sparkarna, slagen och knuffarna, som färgade
min kropp i rengnbågens alla färger.

5 månader har gått sedan du istället,
för kärleksord på vårt bröllop, gav mig
skymforden jag aldrig glömmer.

5 månader av gråt.

5 månader av ångest.

5 månader av rädslor.

5 månader av försök,
att få tillbaka lite människovärde.

5 månader av försök,
att få tillbaka lite av mitt självförtroeende.

Min kropp, min hjärna och mitt hela JAG,
vill bara säga:

Stäng aldrig in mig mer.

Slå aldrig mig mer.

Sparka aldrig mig mer.

Knuffa aldrig mig mer.

Om du skulle träffa mig, där ute.

Ge mig då aldrig mera ett skymford,
utan ge mig bara.


KÄRLEKSORD












Fri vers av drömvävaren
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-02 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

drömvävaren
drömvävaren