Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN NY ERAS BARN

när armbågar knackar ned
folkhemsfasaden
och det blir ännu bättre för dem
som står först i raden
när burksamlandet når
rekordartade höjder
och man hänvisas till
kostnadsfria fröjder

då blåser de
som högervindens flarn
nu gäller det
att vara först till kvarn
det är det är
en ny eras barn

folk tvångsförflyttas
kors och tvärs i nationen
ungefär som i stalins
sovjetunionen
nu gäller slå dig fram
och var stark och modig
du folk av svea stam
stånga pannan blodig

och alla balla
som har sitt på det torra
med pengarna i monaco och andorra
de skrattar åt oss andra
i vår förnedring
när vi styr stegen
mot vår arbetsförmedling

LARZ GUSTAFSSON 080128-29




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-02 20:50



Bookmark and Share


  mare VIP
Ord av sanning.......
2008-11-03

  Elaine.S VIP
Tider som slår hårt mot dem som redan har det kärvt...
Bra skrivet!!
2008-11-02

  Carola Zettergren
Jo precis så!!!Suveränt det här!!!
2008-11-02

  Måna N. Berger
Någon gång måste det slå tillbaka mot dem!
2008-11-02

  miss angelique
Arbetsförmedlingen är skit! Bra skrivet.
2008-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP