Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BIZARRA DAGAR



en sån här tid har jag aldrig varit med om
allting känns så främmande och nytt
alla har sitt eget hus att se om
som om allting vore helt förbytt
folkhemstanken, solidariteten
är i dag blott en vacker fasad
allting handlar om produktiviteten
och att droga sig med lyx för att bli glad

bizarra dagar
allting känns så fel
bra för sverige
men bara för en del
bizarra dagar
gitarren stäms i moll
vem behöver
fjärrkontroll?

nu kan jag fatta allt tjat om sextiotalet
och att vissa längtar dit
vi har ju sett att allting har gått galet
när ledmotivet är profit
folk sjunger med för plasten känns så äkta
det gör den när man är verkligt sjuk
man måste ut i sitt ekorrhjul och jäkta
länge leve vårt pappersbruk!

när materialismen undergrävt moralen
störtar allt det som fäderna byggt
då är det slut med kampen mot kvalen
då ramponeras allt som känts tryggt
folket ska lyda, allsmäktiga marknad
för annars drar du utomlands
här finns det rum för unga, friska, starka
alla vi andra har ingen chans

LARZ GUSTAFSSON 051030






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-04 09:33



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra, Larz !!
2008-11-05

  Elaine.S VIP
Det här var bra!! verkligt bra
"folkhemstanken, solidariteten
är i dag blott en vacker fasad
allting handlar om produktiviteten
och att droga sig med lyx för att bli glad"
2008-11-04

  Carola Zettergren
Verkligen mycket bra detta!!!
2008-11-04

  Måna N. Berger
Vartenda ord får resonnans i mig!
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP