"Freedom...I´m talkin´ ´bout your freedom..." (Tom Robinson)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Freedom...I´m talkin´ ´bout your freedom..." (Tom Robinson)


FRIHETEN

vissa hatar friheten
om den är någon annans
ändå talar de om tolerans
man tar sig för pannan!
vissa menar sig vara fria
men från vad och till vad, undrar jag
har de upphöjt sig så till den milda grad
att de blivit sin egen lag?


friheten är
så temporär
finns den någonstans
så är det inte här


många hyllar friheten
med fantastiska sånger
fast man trampat på andras
känner man ingen ånger
man berövar folk frihet
i frihetens namn
som att slita små spädbarn
ur mödrarnas famn


friheten ter sig
som en utopi
bara en dröm
som vi drunknar i


amnesty international
provisoriska ira
säger sig kämpa för frihet
som något man inte får
utan något man måste ta
men frihet för vilka?
på vilkas bekostnad?
och framför allt: till vilket pris?
en del tror att allt som står fast måste lossna
sen uppnår de sitt paradis



frihet att tro och tala fritt
den är reell som svart & vitt

frihet som motsatsen till diktatur
vidöppna landskap
eller cellskräck i bur


LARZ GUSTAFSSON oktober 2006





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-05 19:52



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Frihet är ett underbart ord, de som inte kan njuta av den är det synd om...
2008-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP